Hoppa till sidans innehåll

En lyckad helg på Ullevi!

30 JUN 2014 11:37
Så var årets största arenatävling Världsungdomsspelen till ända och från ett Lerum Friidrotts-perspektiv var det en lyckad helg med fina placeringar och många rekord.
  • Skapad: 30 JUN 2014 11:37

Världsungdomsspelen håller rent deltagarmässigt en väldigt hög kvalitet, som på ungdomssidan i många grenar bjuder på tuffare konkurrens än under GM och USM. Med det sagt kan man konstatera att sex medaljer på fem deltagare var en bra klubbprestation. Här följer de mest utmärkande prestationerna:

 

  • P19 Stav: Carl Ivarsson, 4.80, 3:a. Det lossnade för Carl som har presterat ojämnt och mediokert hittintills under säsongen. 4.80 är tangerat PB och hans fina försök på 5.00 m vittnar om en uppåtgående trend.
  • F15 80m: Madeleine Söderlund, 10.43 (+0.1) 6:a. Nytt personbästa för Madeleine som tävlar härnäst i Öresundsspelen till helgen.
  • F15 Tresteg: Lizzie Hager, 11.73 (+0.3), 2:a. Ledde tävlingen fram till sista hoppet då Fatima Kone (Ullevi) hoppade 12.05 i sista. Kan Lizzie få lite jämnare ansatslöpning och därmed bättre plankträffar, spräcks 12m-gränsen snart.
  • F14 Spjut (500g): Martina Börjesson, 40.83, 2:a. Med överlägsen teknisk kastning tog Martina en klar silverpeng efter tyska Julia Ulbricht på 41.52. Nytt klubbrekord och tillika distriktsrekord för Martina.
  • P13 Tresteg: Kalle Wållgren, 10.88 (+1.2), 4:a. En fin placering med personligt rekord efter en mycket jämn hoppning där samtliga resultat var inom 8 cm. Snart ryker 11 m.
  • F13 Höjd: Elvira Carlén, 1.64, 1:a. Fantastisk hoppning där Elvira lyckades tända till vid rätt tillfällen under den 3 h långa tävlingen! Nytt klubbrekord och mycket fina försök på 1.66.

Elvira VU.

Elvira vid prisutdelningen för F13 höjd. Foto: Björn Carlén Bengtsson

  • F13 Stav: Ronja Bökmark, 2.48, 3:a. Äntligen fick Ronja gå upp pallen och det efter ett nytt ståtligt PB på 2.48 och fina försök på 2.61! Här visar klubben på fin bredd då Ebba hager blev 4:a på 2.35 och Linnea Pihl 6:a på 2.20.
  • F13 Tresteg: Elvira Carlén, 11.47 (+3.0), 11.42 (+1.8), 2:a. Dagen efter höjdhoppet fanns det uppenbarligen mycket krafter kvar i Elviras kropp då hon hoppade imponerande 11.47 i stark vind och 11.42 i godkänd vind. Nytt klubbrekord med 75 cm och distriktsrekord (tidigare 11.14) med god marginal och en fin andraplats bakom Tilde Johansson från Falkenberg som hoppade hela 11.67 och 11.52 i godkänd vind som blev nytt VU-spelsrekord.

Hampus gjorde stavresultat första gången på över tre år!

Det finns vissa idrottsögonblick som är starkare än andra. Igår stod Hampus Corneliusson för ett sådant, när han noterade ett stavhoppsresultat för första gången sedan USM inomhus i februari 2011.

 

Hampus har dragits med långvariga skador i framförallt rygg och knä, som han enträget rehabiliterat för att nu återigen kunna tävla i stavhopp, den gren han älskar mer än någon annan. Debuten kom redan på En Midsommarnattsdröm i förra veckan, men där gjorde orutinen sig till känna och han rev ut sig på ingångshöjden.

Hampus upp VU

Hampus på väg upp mot ribban. Foto: Anders Pihl

 

Men igår kunde Hampus passera ribban flera gånger under tävlingssammanhang utan den föll ner. 

- Redan på inhoppningen kändes det väldigt bra och jag hoppade över gummisnodden utan att vidröra den när höjden var 4.60, kommenterar Hampus dagen efter.

Hans personliga rekord lyder på 4.40, men lär nog inte stå sig så länge till. På höjden 4.15 var det ca en halvmeters marginal mellan Hampus och ribban. Det slutliga resultatet igår blev 4.32 med bra försök på 4.48.

Hampus över ribba VU

Hampus i ribbpassagen över 4.15. Foto: Anders Pihl

 

- Jag är bara så otroligt glad över att kunna tävlingshoppa igen utan smärtor och det är som en dröm som gått i uppfyllelse. Jag har kämpat så otroligt hårt för att komma tillbaka och det känns som en enorm lättnad att hoppa igen och väldigt kravlöst. Jag är tacksam för all hjälp från Geir och Lasse och även övriga i tränarteamet som har bidragit på olika sätt, tillägger Hampus.

 

Nästa tävling blir Laxaspelen i Halmstad och han tycker det hade varit roligt att kunna kvala in både till senior- och junior-SM i Umeå respektive Gävle de första helgerna i augusti. För att kvala till SM i Umeå krävs att han ligger med i Sverige-statistiken, där landets 25 bästa hoppare baserat på årsbästa står med. Just nu krävs det 4.55 för att ta sig in på den listan.

Hampus glad VU

En bild som säger allt. Foto: Anders Pihl

 

Carl Ivarsson mottog Pekka Dahlhöjds stipendie

Under lördagen delade ÖIS för andra året i rad ut Pekka Dahlhöjds stipendie till två lovande ungdomar. Den 27/4 2013 förlorade ÖIS sin mångårige stavtränare Pekka Dahlhöjd. Därför instiftade man en minnesfond till hans ära och delade vid fjolårets VU-spel för första gången ut det i form av stipendier till två lovande unga hoppare. Detta år var vår egen lovande junior Carl Ivarsson en av dessa stipendiater, som fick emotta 3000:- under pågående VU-spel . Stort grattis Carl!

 

Carl stipendiat 3

Carl andre man från vänster med Pekkas mångårige tränarkompanjon Thomas Kyöttilä till vänster, den kvinnliga pristagare Klara Mattsson från IK Orient och Pekkas son Anjin Dahlhöjd längst till höger. Foto: Anders Pihl

Skribent: Ulf Petersson och resultatrapport av Björn Carlén Bengtsson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information