Hoppa till sidans innehåll

En Midsommarnattsdröm med många rekord

25 JUN 2012 20:14
En Midsommarnattsdröm kilade in sig i ett fönster med soligt kalasväder mellan alla regniga dagar. Det blev ett fint samarrangemang med Kville, med hela fyra banrekord.

  • Skapad: 25 JUN 2012 20:14

Förklaringen är enligt tävlingsledaren Ulf Petersson att man genom att göra en stor seniortävling av något som tidigare var en resultattävling, har lyckats locka många framstående seniorer att delta.
— Den kom när det inte var så många andra seniortävlingar och så hade vi prispengar, med stöd från GFIF, säger han.

Störst intryck gjorde Tracey Andersson från Ullevi FK som kastade hela 69,69 i kvinnornas slägga. Det innebar att hon slog sitt eget banrekord från Kvilles Vårtävling nyligen då hon kastade 66,94.

Victoria Dronsfield från IF Göta Karlstad hoppade 1,80 i höjd, en centimeter över Carolina Klüfts banrekord från 00. Bland herrarna sprang Robin Lindgren från ÖIS 5000 meter på 14.34,59, också det banrekord, liksom Oliwer Åstrand från IK Ymer som sprang 400 meter på banrekordet 49,20.

Flest aktiva från Lerum fanns det i stavhoppet för kvinnor, hela sex tjejer deltog. Högst hoppade Nelly Fransson som kom femma med höjden 2,90. Därmed är Nelly klar för ytterligare en gren i Ungdoms-SM, hon har redan kvalificerat sig i diskus. Även Lina Larsson kvalificerade sig med 2,80, liksom Ellen Sjöstrand och Malin Smetana som båda slutade på 2,70.

Olivia Axell slog till och kom tvåa på kvinnornas 100 meter med 13,04 och trea i längdhoppet med 5,39. Därmed förbättrade hon sitt personbästa i längd med 22 centimeter.

Linnea Ahlstedt kom tvåa i trestegstävlingen med ett hopp på 10,97. Det var en längd som hon först inte var nöjd med.
— Just när jag hoppat var jag väldigt besviken, men nu när jag tänker efter var det helt okej, säger hon.
Hon har haft hälseneinflammation och precis kommit tillbaka till träningen, och har dessutom varit sjuk nyligen, så det fanns goda skäl att inte uppnå pers under tävlingen. Annars har Linnea hoppat 11,49 i vintras och 11,21 under vårsäsongen. Det betyder att hon också är klar för Ungdoms-SM.
Linnea tyckte att stämningen runt trestegsgropen under Midsommarnattsdrömmen var speciell.
— Det var kul att Yannick Tregaro var med som funktionär och krattade i gropen. Han hejade på när man skulle hoppa, det kändes lite extra, säger hon.

Skribent: Agneta Olofsson

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...