Hoppa till sidans innehåll

Efterlängtad comeback av Linnea Svensson

22 MAJ 2013 16:40
I helgen drog utomhussäsongen igång på riktigt för Lerum Friidrott i och med McDonaldsspelen i Trollhättan, där klubben hade en handfull aktiva med. Mest spektakulär start gjorde Linnea Svensson -89, som inte tävlat på 100m på nästan 4 år – med andra ord en efterlängtad comeback!
  • Skapad: 22 MAJ 2013 16:40

Vid 8-tiden i söndags morse var det dags. Då var Linnea ”Cocco” Svensson på väg upp till Trollhättan tillsammans med några klubbkompisar för att tävla i hennes huvudgren 100m. Det skulle bli första grenstarten på nästan 4 år, då hon gjorde sin senaste 100m-tävling sommaren 2009.

 

Linnea tävlade även sommaren efter det i samband med stafett-SM, då med ett löparknä som inte alls var bra. Linneas höga smärttröskel och glädje till friidrotten var i det läget inte särskilt positiv, då stafett-tävlingen 2010 förvärrade hennes löparknä och tvingade henne till en knäoperation. Det krävdes ytterligare en knäoperation dryga året senare som hade lika lång konvalescensperiod. På frågan vad som har motiverat Linnea till att fortsätta kämpa med sitt dagliga rehabande svarar hon så här:

”Det har handlat väldigt mycket om att sätta upp mål och delmål som hela tiden triggar en att fortsätta kämpa. Efter mitt bakslag, då jag tvingades operera mig en gång till, insåg jag vikten av att sätta upp ännu mer kortsiktiga mål, som t.ex. att glädjas över några grader ökad rörlighet i knäleden eller att kunna gå mer vanligt utan att halta.”

 

Hon förklarar vidare att hon under denna tuffa period verkligen lärt sig att uppskatta små framsteg och att glädjas över det hon kan göra istället för att se det hon inte kan göra.

 

Så tillbaks till bilfärden upp till Trollhättan och McDonaldsspelen. Målsättningen för söndagen var bara att springa och ha roligt. Inga resultatmål alls denna sommar, då hon inte har tillräcklig träningsbakgrund för det. Det viktigaste är att bara komma tillbaks till tävlingsbanan, allt utöver det blir en bonus.

 

Väl på plats bakom startblocken var det dags igen och hennes tankar där och då beskriver Linnea så här:

”Jag var väldigt taggad och tänkte inte så mycket. Mitt fokus hela dagen var att njuta av stunden. När väl starten gick så hamnade jag efter direkt och fick slita mig in i loppet och det kändes stelt och spänt. Men jag slutade som heatsegrare och det kändes väldigt gött att vinna och att tävla, jag gick omkring som på moln!”

 

Heatsegern på 12,76 som innebar finalplats upplevdes först som en härlig bonus, men då Linnea fick reda på att det också var den snabbaste försökstiden, tänkte hon att det var klart hon skulle vinna finalen då.

 

Väl i finalen kände sig Cocco mer avslappnad, men missade i starten igen, vilket berodde tävlingsovana, förklarar hon.

”Jag låg ca 20-30 cm bakom tjejen som ledde, men väl uppe i löpningen tänkte jag att bara jag slappnar av i löpningen, precis som på träning, så tar jag henne, vilket jag gjorde. Sen blev jag trött i slutet sista 10 metrarna, vilket beror på att jag ej sprungit tillräckligt mycket under grundsäsongen. Blev förvånad också att jag sprang snabbare (12,73) i finalen – då jag var både fysiskt och mentalt utmattad efter loppet.”

 

Nästa gång det smäller för Linnea, blir 1 juni i Kalmar, då hon tillsammans med Mia Callenberg – leder Lerum Friidrotts damlag i den första av två seriematcher i div 2 för att försöka klättra upp till div 1. Då är målet, precis som i söndags, att njuta av att tävla och skaffa sig mer tävlingsvana. Förväntningarna beskriver hon så här:

”Förhoppningsvis kommer jag gå på moln igen då!”

 

Så här gick det för övriga Lerumaktiva i Trollhättan:

Mia Callenberg -89 – 13,39 på 100m.

Sebastian Eliasson -95 – PB och 5:e plats på 100m med 11,78.

Linnea Ivarsson -94 – 27,08 på 200m

Olivia Axell -94 – 13,21 på 100m.

Lizzie Hager -99 – 5,14 i längdhopp i för stark vind och 3:a i klass F17 då och uttagen till damlaget. Även fina 13,12 på 100m.

Kristin Olofsson-Hoffmann -97 – 4,90 i längd och 4:a i F17 längd.

Dagny Olofsson-Hoffmann -97 – 4,88 i längd och 6:a i F17 längd.

Nora Bankel -00 – 6:a på 80m med 11,67 och 3:a i längd med 4,34.

Ronja Bökmark -01 – 4:a i kula med 7,11

Skribent: Ulf Petersson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information