Hoppa till sidans innehåll

Den 21e September var det åter dags för Ungdomseriematch och denna gång på Åby.

26 SEP 2011 20:31
En liten skara men än så tappra atleter från LFI hade dykt upp.
  • Skapad: 26 SEP 2011 20:31

Drygt tio tjejer och två pojkar (Wille och Linus). Tjejerna hade självklart ett eget lag medans killarna var tvugna att slå sig samman med två andra klubbar, Majorna och Kville, för att stå upp mot IFK. Eftersom jag och Willes pappa följde killarna så får ni nu veta hur det gick.

200m var första grenen, IFK flög iväg i sina heat. Det något haltande teamet gjorde sitt yttersta att utmana men fick dra det kortaste strået. Min känsla var att IFK hade tränat lite mer än vi andra tre klubbar, kul var det dock.

Kula var nästa gren på programmet. De båda teamen stötte i samma grop från var sitt håll. Resultaten var väldigt lika och spänningen låg på topp när någon noterade att vi hade använt olika kulvikt. IFK hade användt 3kg och vi andra 2kg, det räckte med en stöt från IFK för att avgöra. Aj aj, vi fick återigen slicka såren och ladda om till sista grenen.

Det var nu det skulle avgöras i kurirstafett.
I vårat lag var det fyra killar som fick köra två sträckor för att alla i IFK skulle få vara med och springa. Vi kämpade på bra men efter åtta sträckor låg vi lite för långt efter och det såg ut att vara avgjort. Då händer det, på 12e sträckan tappar IFK pinnen, ungdommarna hoppar upp och ner och ledarna skriker av olika anledningar. Spänningen är olidlig när IFK böjer sig ner och tar upp pinnen medans vi växlar, det var nära nära att vi kom ikapp. Nästa gång säger jag :D

Det var dags att räkna ihop resultatet och dela ut medaljer till båda teamen. Det var idel glada miner från båda läger när vi tog i hand och tackade för en bra match. Nu är vi inspirerade inför nästa drabbning som blir inne.

Tjejerna då, hur gick det där?
Jo i kast med boll fick vi vika ner oss mot MAIK 106 vs 134 Längd var också på programmet, dom hoppade bredvid varandra i samma grop. Det var en centimeterstrid som heter dug där MAIK drog längsta strået 19.95 vs 19.43. Således var det dags för tjejerna drabbning i kurirstafett. Mkt spännande var det men vi tappade mot MAIK när Madde fick pinnen och gjorde en smått heroisk insats och sprang in hela försprånget. Båda lagen dribblade dock med pinnen och vi var just en pinne bakom.

MAIK fick sina medaljer och det sjöngs lite hejaramsor från båda teamen innan det var dags att ta i hand och tacka för kampen. Visst hängde huvudet en aning på LFI innan vi fick reda på att även tjejerna i alla lag fick medalj. Det slutade med att alla åkte hem som vinnare och riktigt sugna på nya utmaningar.

Som ledare i MK-gruppen vill jag tacka tjejer och killar födda -99 när ni nu går vidare mot nya utmaningar och samtidigt välkomna nykomlingarna i U-seriesammanhang alla födda -02.

Nästa drabbning blir inne i Friidrottens hus 16e Oktober för ungdomar 00-02 när vi tar an de andra i
Pojkar=längd, kula, stafett
Flickor=höjd, femsteg, stafett.
Vill också påminna om att det finns plats för alla och det skulle vara fantastiskt om vi kunde ställa upp med flera lag :D

Mvh Anders Pihl

Skribent: Pär Ulander

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...