Hoppa till sidans innehåll

Damlaget seriesegrare!

26 AUG 2013 14:23
I lördags var det inte bara den härliga sensommarsolen som lyste på Stonehill IP, utan även samtliga tävlande i vårt damlag, som efter en otroligt spännande avslutning lyckades vinna division 2-serien och därmed kvalificera sig till division 1.
  • Skapad: 26 AUG 2013 14:23

Träningstävling för de yngre

Lördagen inleddes dock redan på morgonen, med en lättsam tävling för de aktiva födda mellan 01-04. Drygt 40 unga aktiva och småsyskon deltog under förmiddagen i grenarna 60m, längd och kula. För många var detta den första friidrottstävlingen och trots att terminen knappt börjat så sattes många nya personliga rekord. GRATTIS till er alla!

 

Många föräldrar hjälpte till som funktionärer och fick på så sätt både följa sina barn på nära håll och lära sig mer kring de olika grenarna. Ett stort tack till er.

Foton – Under dagen togs många foton du hittar snart en länk till dem HÄR och HÄR.

Resultat – Nyfiken på dina resultat under tävlingen? Du finner de inskannade protokollen HÄR. De bästa resultaten per aktiv och gren är inringade.

 

Dags för seriematch

När de yngre i klubben hade tävlat färdigt, var det dags för tjejerna i damlaget att ha lagsamling inför den andra och avslutande seriematchen. Inför matchen kunde man konstatera följande:

  • Kalmar SK hade en ledning med 13 p framför oss.
  • Vi hade förstärkt laget med Lisa Wållgren i kula och spjut.
  • Kalmar SK saknade några duktiga deltagare från första matchen.
  • Vi hade hemmaplan.
  • Vi hade alltså en rimlig chans att kunna vinna.

 

Nio grensegrar och fem personliga rekord

Taggade och fyllda av tävlingslusta, gick de kindmålade Lerumstjejerna ut på sin hemmaarena och levererade många fina resultat. Flera av tjejerna presterade på sin bästanivå eller ännu bättre.

 

Det blev hela nio grensegrar fem personliga rekord. Mest imponerande var nog Linnea Svenssons släggkast på 44.01m – hela 5 m längre än sitt tidigare PB. Övriga personliga rekord var följande; Mia Callenbergs 33.24 i diskus, Linnea Tebelius 26.27 på 200m, Dagny Olofsson-Hoffmanns 1:13.87 på 400m häck och Jill Höstmans 5:20.71 på 1500m.

 

Cocco

Cocco strålade efter släggpers, bra stafettsträcka och efter en grym laginsats. Foto: Anna Tebelius

 

Imponerade prestationer stod också den fd elitmångkamperskan och numera tränaren och mamman, Lisa Wållgren för, då hon kammade hem full pott med 12p i kula och spjut. I kula, som tillsammans med 100m häck var hennes paradgren, stötte hon fina 13.50 i första stöten på ca 15 år, vilket imponerade! Hon fortsatte sedan i spjut med att i första omgången hiva iväg stålredskapet 35.29m, vilket gav en segermarginal på ca 4m.

 

Lisa laddar spjut

Lisa Wållgren visar på fokus inför ett av sina spjutkast. Foto: Anna Tebelius


En annan tjej som imponerade var Åse Thorsen, som segrade i höjd med fin hoppning på 1.65m, trots avsaknad av höjdträning när hon till vardags pluggar i Halmstad. Kanske dags att snart flytta hem igen?

 

Dramatisk avslutning

Inför den avslutande svenska stafetten (100m-200m-300m-400m) hade Lerumstjejerna knappat in hela 11 av de 13p som Kalmar ledde med inför matchen. För att kunna vinna serien, var Lerum tvungna att springa in på två placeringar före Kalmar, vilket skulle innebära samma totalpoäng på 127 för de båda lagen, men seger till oss pga fler grensegrar än Kalmar.

 

Stafettlaget fick en optimal uppladdning med kampsången ”Vi är Lerum Friidrott” precis innan start, vilket säkert var frustrerande för en och annan motståndare. Linnea ”Cocco” Svensson gjorde  en fin första sträcka där hon tog ledningen framför Kalmar. Lizzie Hager öppnade lite passivt på det följande 200m-loppet, men tryckte på bra de sista 100m och låg några m bakom Kalmar när Dagny tog över pinnen för de nästa 300 metrarna. En sträcka som inte är hennes specialitet, vilket gjorde att även Ymer sprang om oss. Väl i växlingen till de sista 400m tog Linnea Ivarsson, som hade sprungit hem segern på 400m tidigare på dagen, över pinnen och satte rejäl fart. Redan efter första kurvan hade hon sprungit om Ymer och i slutet av första rakan hade hon även passerat Kalmar. Kalmar passerades sedan av Ymer – vilket var en ställning som behölls hela vägen in i mål! Då var segern ett faktum och glädjeyra rådde på Stonehill IP.

 

Se resultaten från matchen här

 

Ärovarv

Självklart blev det ett ärovarv för damlaget. Foto: Anna Tebelius.

 

Plakettbild

Glada och stolta tjejer för plaketterna och lagpokalen. Foto: Anna Tebelius

 

Anders Pihl tog också han en del bilder, klicka HÄR för att se de.

Skribent: Ulf Petersson, Anders Pihl, toppbild: Anna Tebelius
E-post: This is a mailto link

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information