Hoppa till sidans innehåll

Carl hoppade 4,80 på VU-spelen

01 JUL 2013 14:39
I dagarna tre tävlades det av dryga 20 aktiva på Ullevi i Sveriges största arenatävling.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2015 17:19

Många länder och klubbar var det som deltog, vilket gav en bra konkurrens. Däremot kunde väderförhållandena varit bättre under framförallt lördagen.

 

Den största prestation som stack ut var Carl Ivarssons vinst i P17 stav med det nya perset på 4,80. Efter en lite trevande inledning på säsongen hittade Carl nu rätt då han med imponerande hoppning tog både 4,70 och 4,80 i första försöket.

 

Han var även nära på 4,91. 4,80 är även kvalgränsen till UVM i Donetsk, som det finns en liten chans att åka med till. Landslagsledningen överväger i nuläget och Carl får idag besked om han får åka med till Ukraina nästa söndag eller ej. Så här kommenterar Carl ovissheten inför beskedet:

- Det är lite jobbigt att gå och vänta på ett besked. Men får jag åka med så blir det en bonus, eftersom jag hade släppt tanken på mästerskapet efter att jag inte hoppade högre än 4,60 förra helgen, då jag borde ha hoppat 4,70 för att visa en hög nivå. Får jag inte åka med, så är huvudmålet för säsongen Ungdomsfinnkampen i  september på Stockholms stadion, säger Carl.

 

Andra utmärkande prestationer under helgen var:

  • Martina Börjesson, F13, som under fredagen deltog i en 3,5 h lång höjdtävling samtidigt som hon deltog i spjuttävlingen. Hon hoppade nästpers i höjd med 1,54 och slutade 4:a i den tävlingen med bra försök på personliga rekordhöjden 1,57. I spjut varvade hon märkliga handbollskast på dryga 25 m med två riktiga spjutkast, där det längsta mätte 37,58m, vilket innebar nytt PB och klubbrekord samt bästa svenska med bronsplats.
  • Elvira Carlén, som hoppade höjd i värsta tänkbara förhållanden med regn och blåst som flera gånger tvingade ribban av ställningen. Trots detta hoppade Elvira 1,45 och tog hem segern med den höjden.

 

Utöver detta persades det och presterades bra av fler Lerumaktiva. Se hur det gick för dessa aktiva på resultatlistan som ligger uppdelad dag för dag här.

Skribent: Ulf Petersson
E-post: This is a mailto link

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information