Hoppa till sidans innehåll

Aktiva veteraner i Lerum Friidrott

03 SEP 2012 16:29
Jesper Skoglund och Mikael Zachrisson deltog för LFI i Veteran-SM i Kil i början av augusti med hyfsade resultat. Fler veteraner finns i den speciella gruppen som tränar sent på måndagkvällar, där alla är välkomna.
  • Skapad: 03 SEP 2012 16:29

Jesper Skoglund, som också är tränare för 02/03-gruppen, sprang 100 meter för Män 40 i SM och tycker att det var en upplevelse. Tack vare de många åldersgrupperna, deltagarna är mellan 35 och 85 år, blir det en stor tävling.

Han sprang på 12.42 i försöken, vilket gav honom en finalplats. I finalen sprang han på 12.56 och blev sexa.

— Jag blev mosad av Mattias Sunneborn, säger han.

Den legendariske längdhopparen vann över Jesper, som varit med i samma juniorlandslag som honom 1989. Redan då var det sprint som gällde, Jesper sprang 100 och 200 meter. Hans personbästa var 10,77 på 100 meter, och han konstaterar att man tappar mycket om man inte håller igång sprintträningen.

— Jag hade inte sprungit något lopp sedan det sista 1995, säger han.

 

Mikael Zachrisson är nybliven medlem i LFI. Inför SM behövde han vara med i en klubb som var ansluten till Friidrottsförbundet, och då blev det Lerum eftersom han bor här och tränar på Stonehill emellanåt.

I SM sprang han 10000 meter för Män 45. Det var första gången han sprang ett banlopp och han kom sjua med tiden 38:05.84, en tid han inte alls är nöjd med.

— Jag hade tänkt mig någon minut snabbare. Det kändes svampigt att springa, jag hade skor för asfalt och det blev för mjukt, säger han.

Annars springer Mikael långlopp, tävlar i triathlon och åker Vasaloppet på vintern. Han tränar varje dag och det blir cirka tio mil i veckan. Han tycker det vore roligt om det fanns några andra veteraner eller andra att träna ihop med i LFI.

 

Fler veteraner finns det, osäkert dock om alla håller samma nivå som Mikael. De tränar på måndagkvällar 19.45 till 21.00, gruppen leds av Anders Pihl som också är tränare i 01-gruppen.

— Vi är mellan tre och tio stycken, den yngsta är 16 år och den äldsta omkring 55, berättar han.

Mest är det core-träning gruppen håller på med, hållningsträning för mage och rygg vilket är grunden oavsett vilken gren man vill satsa på. Varje kväll försöker man sig också på en teknikgren.

— För några veckor sedan provade vi tresteg. Vi hade fullt sjå att hoppa vänster-vänster-höger och att komma i gropen från femmetersmarkeringen. På den här nivån är det tillräckligt enkelt för att alla ska kunna vara med, säger Anders.

Flera Lerumsveteraner innehar distriktsrekord i sina åldersklasser, men Anders poängterar att alla är välkomna att delta i träningen. Jesper Skoglund är med till och från, och rekommenderar alla att vara med eftersom det är bra träning.

— Och ett roligt mål för gruppen vore att få fler veteraner till SM nästa år, säger han.

Skribent: Agneta Olofsson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information