Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Gunnarsson

Lyckad seriematch och SM-halvmaror

14 SEP 2021 15:43
I säsongens sista skälvande minuter lyckades damerna behålla sin plats i div 2 och en rad herrar sprang framgångsrikt på SM i halvmaraton.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2021 15:43

Det blev inget Göteborgsvarv i centrala stan i helgen, men ändå ett SM i halvmaraton som avgjordes på Stora Holms trafikövningsplats, med ett starkt startfält på plats.
Filip Helmroth visade med eftertryck att den starka utveckling han tidigare under säsongen visat på 10.000 meter även gäller över längre sträckor, och nu slutade han på en väldigt meriterande niondeplats på SM med tiden 1:10.55. Med tanke på att Filip de senaste fyra åren har kapat runt två minuter per säsong på sina maratonlopp, lär Mats Johanssons gamla klubbrekord från 1990 på 1:05.54 snart vara i farozonen. En tid som för övrigt hade utmanat legendaren Mustafa Mohamed om bronspengen vid årets SM.
Nästa gång Filip visar upp sitt både lätta och uthålliga löpsteg blir under Göteborg Halvamarathon då han som mål att komma under 1:10.
Hela resultatlistan från SM i halvmaraton hittar ni här:
https://smhalvmaratongoteborg.r.mikatiming.com/2021/index.php?num_results=250&pid=list&pidp=start&search%5Bsex%5D=M&search%5Bage_class%5D=%25
Ett par tävlingar som likt Göteborgsvarvet gång på gång har ställts in och skjutits upp på grund av pandemin är seniorernas seriematcher. För Lerums herrars del blev det återigen inställt nu på hösten, men vårt damlag fick i helgen äntligen nöjet att genomföra sin match i division 2.
Lerum Friidrott skickade en ung, bred trupp till vackra Eslöv, med taktiken att så många aktiva som möjligt skulle vara med och delta, hellre än att några aktiva dubblerade för att toppa laget. En taktik som belönades med en fin tredjeplats och därmed säkrad plats i division 2 även nästa säsong!
Vägen dit gick bland annat via ett nytt klubbrekord med 4-kilossläggan i F16, då Alice Bengtsson vann grenen på 37.35, bara tre meter kortare än vad hon har som pers med den ett kilo lättare slägga hon normalt kastar med i 16-årsklassen.
Även 17-åriga Elsa Wållgren ”gick upp en viktklass” i kulstötningen, från 3 till 4 kilo, och stötte personbästa med 12.11 – endast fem centimeter ifrån närbesläktade Lisa Wållgrens klubbrekord i F17-klassen. Det är till och med så långt att Elsa nu är tvåa genom tiderna i kula i Lerum Friidrott bland seniorerna.
Alla resultat från seriematchen hittar ni här:
https://idrottonline.se/EslovsAIFIF-Friidrott/contentassets/fea041269bc843f986d0a7fc7eed3aea/210912-eslov-seriematch-2-div-2-gotaland.pdf
Som om allt detta tävlande inte var nog hade Lerum Friidrott även stark representation i halvmaran Norasjön runt, som i år hade SM-status för veteranklasserna. I M50 tog Magnus Magnusson silvret med tiden 1:20.33, medan Anders Pihl och Lennart Olsson blev fyra respektive femma efter att ha snittat fyra minuter per kilometer och alltså båda kom in på låga 1:24.
Resultatlistan för loppet hittar ni här:
https://pe-timing.se/index.asp?val=hamta&databas=nsr2021&namn=Norasj%F6n%20Runt%2011/9%202021
Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...